Vlog #1 Zo houd je je gitaar netjes

Hoe houd je je gitaar netjes? Jaap geeft je wat handige tips en deelt zijn ervaringen omtrent gitaaronderhoud.

Onderhouden van de gitaar

Het onderhouden van je gitaar hoeft helemaal niet veel werk te zijn. Het is eigenlijk heel simpel. Vooral het onderhouden van de lak van je gitaar is wel een must omdat deze veel in contact staat met je huid. Het beste kan je dan de gitaar wekelijks afnemen met een vochtig doekje, gewoon met een beetje water. De lakdelen van een gitaar zou ik nooit met olie behandelen, gebruik alleen een vochtig doekje. Alleen als het hout echt bloot ligt raad ik je aan langs een gitaarreparateur te gaan om het hout te laten opvullen. Zodat het hout weer een beschermlaag heeft.

Limoenolie

Ook is het aan te raden de toets van je gitaar halfjaarlijks te behandelen met limoenolie. Het beste kan je dat doen als je je snaren moet vervangen en deze er toch af zijn. Je brengt de limoenolie met een doekje aan op de toets en zet deze een klein beetje in de olie. Je laat het even intrekken en neemt het na een paar minuten met een droge doek af. Daarna kan je je snaren er weer op zetten. Hierdoor hou je het vuil weg en hou je de conditie van het hout goed.

Deel dit bericht: