Vlog #2 Snaren vervangen, hoe dan?!

Snaren vervangen van je gitaar is een handige vaardigheid. Jaap laat je in deze vlog zien hoe je op een juiste wijze de snaren van je gitaar vervangt. Zo hoef je nooit meer onzeker te zijn om dit zelf te doen.

Als je gitaar speelt is het handig om zelf je snaren te kunnen vervangen. Op die manier ben je nooit afhankelijk van iemand anders als je snaar breekt. Het vervangen van snaren verschilt per soort gitaar. In deze vlog laat ik je zien hoe je de snaren van een akoestische staalsnarige gitaar vervangt.

Wat heb je nodig om je snaren te vervangen?

Molentje (stringwinder), kniptang, set snaren.

Ik vind het fijn de snaren per snaar te vervangen omdat er anders een te groot krachtverschil is op de hals. Mits ik de hals moet schoonmaken dan haal ik alle snaren eraf. Met een molentje ontspan ik eerst de snaar. De snaren hebben aan het uiteinde een kleurtje zodat je zeker weet dat je de juiste snaar vervangt. Check deze video zodat je duidelijk kan zien hoe je te werk gaat bij het vervangen van je snaren.

Deel dit bericht:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *