Spring naar toolbar

FAQ

Hoe werkt de proefles?

Ga naar de proefles en je kunt je daar via ons aanmeldformulier registreren. Je krijgt dan 7 dagen lang toegang tot de proefles. Jaap legt je uit wat je in de cursus kan verwachten, hoe hij te werk gaat en laat wat functies zien binnen het Sixstrings platform. Tevens zijn er een aantal lessen uit de basiscursus toegevoegd en kan je een kijkje nemen in jouw persoonlijke account omgeving waar je allerlei leuke extra’s vindt. Zoals de laatste nieuws berichten en de Sixstrings community.

Ik heb een technisch probleem, wat kan ik doen?

Ondervind je technische problemen met het volgen van de lessen? Volg deze checklist en breng zó zelf stap-voor-stap de oorzaak aan het licht:

1. Zorg dat de ‘cache’ van jouw browser leeg is. Hoe je dat moet doen, vind je in het ‘Help’ gedeelte van jouw programma. (Helaas kunnen wij algemene zaken bij het gebruik van browsers, zoals het instellen en gebruik ervan, niet ondersteunen. Wij gaan er vanuit dat je dit soort problemen zelf oplost.)

2. Test jouw situatie op verschillende browsers. Er zijn veel soorten browsers, met elk hun eigen voor- en nadelen. Zoals Safari, Chrome, Firefox, Opera, Edge. Onderzoek zelf of het wisselen van browser een oplossing betekent.

Ik heb nog geen gitaar, wat nu?

Jaap helpt je graag bij de aanschaf van een gitaar. In zijn 3e vlog, geeft hij een aantal tips over waar je altijd op moet letten als je een gitaar aanschaft.

Zijn de lessen geschikt voor alle leeftijden?

De beperking met gitaarspelen kan spierkracht zijn en hiernaast de grootte van een hand. 7 jaar is meestal een leeftijd waarop je ruwweg groot en sterk genoeg bent om te beginnen met gitaarspelen maar er zijn heel veel uitzonderingen op de regel. Een exacte leeftijd is niet te noemen. Kijk vooral naar de bouw van het kind, en de wil om te leren.

Hoe kan ik feedback krijgen van Jaap?

Jaap gaat een aantal keer per maand live via live video chat in jouw persoonlijke account. Hij kan jouw vragen dan live beantwoorden en zelfs voorbeelden geven op het instrument. Ook kun je natuurlijk vragen stellen in de community.

Ik heb nog nooit gitaar gespeeld, is dat een probleem?

Nee. JUIST NIET!! Dat is vooral de insteek van deze cursus. Iedereen kan gitaar leren spelen.

Wat voor gitaar heb ik nodig?

In principe kan de cursus gevolgd worden met iedere gitaar. Mocht je van plan zijn nog een gitaar aan te schaffen dan raden wij aan om een staal-snarige akoestische gitaar aan te schaffen. Dit vooral vanwege de inzetbaarheid.

Hoeveel tijd kost gitaar leren spelen?

Wij raden aan in het begin zo’n 30 minuten per dag te oefenen. Uiteraard zal het voorkomen dat je eens een dag niet kunt, het belangrijkste is dat je in de flow blijft. 15 minuten is ook al prima. Maar uiteindelijk gaat altijd het gezegde op: ‘Er komt uit wat je erin stopt’.

Kan ik na de cursus ook zelfstandig andere liedjes spelen?

Ja, in de cursus worden akkoorden gebruikt die ook voorkomen bij bekende popnummers.

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

Bij Sixstrings kan je altijd eenvoudig je abonnement stopzetten. Dit kun je doen door in te loggen op je account, naar “mijn abonnement” te gaan en op opzeggen te klikken. Je abonnement is opgezegd.

Hoe kan ik betalen?

In onze beveiligde webshop kan je betalen met iDeal en Creditcard. Bij de eerste betaling voor het aangaan van het lidmaatschap, geef je toestemming voor automatische incasso. Daarmee word je lidmaatschap automatisch verlengd.

Hoe kan ik mijzelf registreren voor de beginnerscursus?

Ga naar de beginnerscursus en je kunt je daar via ons aanmeldformulier registreren. Na registratie en ontvangst van je betaling, ontvang je een email met daarin jouw persoonlijke inlogcode. Met deze inlogcode krijg je toegang tot je eigen account, waar je de beginnerscursus en de Sixstrings community vindt.

Een abonnement wordt aangegaan voor de opgegeven periode en wordt daarna – behoudens opzegging – automatisch verlengd.

Als ik na de aanschaf niet te vreden ben, krijg ik dan mijn geld terug?

Indien je niet tevreden bent kun je dit binnen 14 dagen aangeven via het contactformulier en zal het bedrag worden teruggestort op jouw rekening.

Ik heb een klacht, waar kan ik terecht?

We doen er alles aan om je goede muzieklessen aan te kunnen bieden. Ben je toch niet tevreden en wil je een klacht indienen, neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier

Kan ik de lessen cadeau geven?

Jazeker, stuur een mailtje naar info@sixstrings.nl en wij maken het voor je in orde!

@

Recent niet actief