Mijn eerste gitaarles

Mijn eerste gitaarles

Afgelopen vrijdag begon ik met mijn eerste online gitaarles. Ik loop al jaren met de gedachte het eens te proberen maar bedacht altijd wel een reden om het niet te doen. Met het volgen van de online gitaarlessen van Sixstrings heb ik de stap toch gemaakt. In dit blog vertel ik je over mijn eerste gitaarlessen en de tips die ik van Jaap heb meegekregen.

Online gitaarlessen

Ik merkte tijdens m’n eerste online gitaarles al snel dat ik mijn nagels moest afknippen. Ik hield ze eerst nog op een “mooie” lengte maar kwam er al heel snel achter dat ze echt helemaal kort moeten zijn om de snaren goed in te kunnen drukken. De eerste lessen behandelen de basistheorie zoals houding, snaarnamen, en verschillende manieren om je gitaar te stemmen. Het is daarbij ook handig te weten hoe je je gitaarsnaren vervangt. Na de eerste theorielessen kwamen de basisakkoorden aan bod. Het C en G-akkoord. Ondanks dat ik altijd dacht dat gitaar spelen niets voor mij was, werd ik gelijk helemaal enthousiast.

Gitaar spelen = pijnlijke vingertoppen

Pijnlijke vingertoppen horen er in het begin helaas bij en dit moet wennen. Volgens Jaap duurt het gelukkig niet lang. Na een paar weken regelmatig gitaar spelen ontstaat er een laagje eelt op je vingertoppen waardoor de pijn tijdens het spelen verdwijnt. Blijf dus regelmatig spelen, maar overdrijf het niet. Speel je te veel en te lang, dan loop je de kans op blaren.

Probeer elke dag een kwartier te oefenen. Dit is in het begin ook fijner voor je vingers. Van elke dag oefenen leer je meer dan van één dag in de week een paar uur. Kies een vast moment op de dag, zodat het een gewoonte wordt. Zit je in de bank of op je kamer voor de TV? Pak je gitaar erbij en speel een paar keer de akkoorden die je hebt geleerd.

Gitaar spelen met plectrum

Het is belangrijk dat je tijdens de eerste lessen direct leert met plectrum te spelen. Zo pak je de slagtechnieken sneller op dan wanneer je met je vingers speelt. Daarnaast is het makkelijker om de individuele snaren aan te slaan.

Sixstrings gitaarlessen

Het fijne aan de lessen van Sixstrings is de mogelijkheid om ieder moment van de dag een les te volgen of een les terug te kijken. Ik merk dat ik vaak een les de volgende dag terug kijk waardoor ik kan zien of ik op de juiste manier aan het oefenen ben. Ook het meespelen met Jaap in de videolessen is super handig. Zo blijf je in het ritme spelen, loopt de tablatuur mee in beeld en kan je je oefening eindeloos herhalen.

Lijkt het jou ook leuk gitaar te leren spelen? Begin dan vandaag nog! Voor maar € 13,95 per maand heb je toegang tot de online gitaarlessen gegeven door Jaap Kwakman. Schrijf je hier in voor de beginnerscursus. Ben je benieuwd naar de lessen of wil je het eerst proberen? Registreer je dan nu voor onze gratis les.